Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ : Αποχή των αιρετών και στη συνεδρίαση της 15ης Νοέμβρη 2010

Τη Δευτέρα, 15-11-10, μετά την αποχή των αιρετών, ακολούθησε και η παραίτηση του ενός από τα τρία διορισμένα μέλη από την Περιφερειακή Δ/ντρια Β. Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον ούτε τυπική απαρτία στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αναπληρωτής του παραιτηθέντος μέλους είναι ήδη Σχολικός Σύμβουλος, οπότε δεν μπορεί να γίνει αντικατάστασή του.
Η Διοίκηση τότε «επιστράτευσε» αναπληρωτή αιρετό, ο οποίος για τους δικούς του λόγους και παρά την αποχή των δύο αιρετών- συναίνεσε στο να είναι το τρίτο μέλος, ώστε να υπάρξει απαρτία και να συζητηθούν τελικά τα εννέα θέματα της Η.Δ. Ωστόσο εδώ πρέπει να τονιστεί ότι, επειδή η αποχή των αιρετών ήταν εκούσια, η παρουσία του αναπληρωτή αιρετού δε νομιμοποιεί την απαρτία του ΠΥΣΠΕ.
Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι για πρώτη φορά μετά από την τελευταία ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα (αποχή αιρετών-παραίτηση μέλους) όπως επίσης και τα εξωφρενικά φαινόμενα να λαμβάνονται αποφάσεις μόνο από τα δύο μέλη (Δ/ντή εκπ/σης και Προϊσταμένη εκπ/κών θεμάτων) με τη συνδρομή του ενός αναπληρωματικού αιρετού μέλους.
Αν συνεχιστεί η ίδια συμπεριφορά από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και Δ/ντή Εκπ/σης Σάμου, η θέση μας θα παραμένει η ίδια και για τις επόμενες συνεδριάσεις. Ήδη εκκρεμούν τοποθετήσεις εκπ/κών, αλλά και η τοποθέτηση υποδιευθυντή σε 12/θ Δ.Σ. Σάμου απ’ το Σεπτέμβριο (!!!), λόγω συνταξιοδότησης της προηγούμενης υποδιευθύντριας, γι΄ αυτό ζητάμε από τη ΔΟΕ και από τα Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου και Ικαρίας να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την προκλητική συμπεριφορά του Δ/ντή Εκπ/σης και Προέδρου του ΠΥΣΠΕ Σάμου απέναντι όχι μόνο στους αιρετούς του Συλλόγου αλλά και απέναντι σε ολόκληρο το σώμα των εκπαιδευτικών που τους εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουν.

Κακαγιάννης Αντώνης
Μεσοχωρίτης Παντελής

Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: