Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ!

ΝΕΑ  ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ  ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με βάση το μνημόνιο και τις πολιτικές Κυβέρνησης και τρόικας δεν έχουν τελειωμό! Έτσι λοιπόν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) ετοιμάζεται με εισήγηση, που έρχεται αύριο στο Διοικητικό του Συμβούλιο για έγκριση και την οποία έχουμε στα χέρια μας, να περικόψει την παροχή του Δώρου των Χριστουγέννων από τους συνταξιούχους του ταμείου.

Η διοίκηση του Ταμείου στην προσπάθεια της να νομιμοποιήσει αυτή την επιλογή χρησιμοποιεί τα υπαρκτά προβλήματα του Ταμείου τα οποία όμως έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της χρόνιας καταλήστευσης των αποθεματικών, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, της καθήλωσης των βασικών αποδοχών και της διεύρυνσης της επιδοματικής πολιτικής, αλλά ακόμη και από την άσκηση εισοδηματικών πολιτικών προς τους συνταξιούχους σε βάρος του ταμείου, που ακολούθησαν για χρόνια οι Κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην εισήγηση που έρχεται για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο, βασικό στοιχείο της είναι η εφαρμογή του μνημονίου δηλαδή ο Ν. 3845/10, «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων όχι μόνο δεν περιορίζεται στις μέχρι τώρα αντεργατικές αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Η υλοποίηση  μάλιστα αυτής της απόφασης θα αποτελέσει το προανάκρουσμα για νέες περικοπές στην επικουρική ασφάλιση, ενώ σταδιακά η επικουρική ασφάλιση θα οδηγηθεί  στην απαξίωση και τελικά στην κατάργησή της.
Ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, όλου του λαού, η πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου, αγώνας για την άμεση απομάκρυνση της επικίνδυνης Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου είναι πλέον μονόδρομος.

ΑΔΕΔΥ

Με επιστολή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ προς τοους υπουργούς Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη διαμαρτύρεται για την διαφαινομενη απόφαση του ΜΤΠΥ να περικόψει το δώρο Χριστουγένων. Στην επιστολή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥτονίζει:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών του Ταμείου για την περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων από τους μερισματούχους.
Η εισήγηση επικαλείται την άσχημη οικονομική κατάσταση του Ταμείου προκειμένου να δικαιολογήσει την περικοπή του δώρου.
Η άσχημη όμως οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. όπως και των περισσοτέρων Ταμείων δεν οφείλεται στους μερισματούχους οι οποίοι για 30 και 35 χρόνια καταβάλλουν τις εισφορές τους αλλά στις κρατικές και κυβερνητικές πολιτικές.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι βασικές αιτίες για τα ελλείμματα του Ταμείου συνδέονται με την καταλήστευση των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, από την αλλαγή της σχέση εν ενεργεία συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, από την ανασφάλεια και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.
Αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά του Ταμείου υπάρχουν και από το μνημόνιο και τις περικοπές αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων που στερούν πόρους από το Ταμείο.
Για την κατάσταση όμως του Μ.Τ.Π.Υ. γνωρίζετε ότι υπάρχουν και επί πλέον αιτίες που συνδέονται με την επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών κυβερνητικών πολιτικών (χορήγηση επιπλέον μερίσματος για ενίσχυση συνταξιούχων κλπ) αλλά και από πολιτικές που ακολούθησε το Κράτος για «εθνικούς λόγους» έναντι άλλων χωρών (οικόπεδο Αμερικάνικής Πρεσβείας κλπ).

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε αδιανόητο οι υπηρεσίες και το Δ.Σ. του Ταμείου αντί να ζητούν την ενίσχυση του Κράτους για την κάλυψη των ελλειμμάτων του Ταμείου να καταφεύγουν στην εύκολη λύση της περικοπής του δώρου και μάλιστα σε μια περίοδο που εξαιτίας των γενικότερων περικοπών αλλά και των προβλημάτων που παρουσιάζουν και άλλα Ταμεία (Τ.Π.Δ.Υ.) οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε απόγνωση.

Καλούμε το Δ.Σ. να μην προχωρήσει σε περικοπή του δώρου αλλά να ζητήσει έκτακτη ενίσχυση για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους.

 iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια: