Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων : Ανάλγητη πολιτική Υπουργείου και Περιφερειακής Διοίκησης.

Στον τρόπο διεξαγωγής των φετινών ΠΕΚ φωτογραφίζεται αρκετά καθαρά η νέα πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Αποφάσισαν και διέταξαν, παρά τις όποιες αντιδράσεις, τα ΠΕΚ να γίνουν Σαββατοκύριακα (!) στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για μια ανάλγητη πολιτική που απαιτεί την πειθάρχηση και την υποταγή σε κάθε παράνομη ή παράλογη απαίτηση της διοίκησης. Παρά τις ανακοινώσεις και την επικοινωνία που είχαμε με τους υπεύθυνους, προκειμένου να είναι ενήμεροι για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η διεξαγωγή των ΠΕΚ μόνο στη Σάμο, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός!  

Απαιτούν από νεοδιόριστους και αναπληρωτές (που ακόμα δεν έχουν δει μισθό) να επωμιστούν το κόστος μετακινήσεων και διανυκτερεύσεων, για να παρακολουθήσουν τα ΠΕΚ στη Σάμο, και μάλιστα σε τέσσερα Σαββατοκύριακα (μόνο για την Α’ φάση)! Για τους συναδέλφους των Φούρνων το κόστος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού για να βρεθούν δυο μέρες στο Βαθύ, θα χρειαστεί να πληρώσουν τέσσερις διανυκτερεύσεις. Με τον εκβιασμό της μονιμοποίησης απαιτούν από συναδέλφους να καταθέσουν το ένα τουλάχιστον από τα 12 τσεκουρεμένα μηνιάτικα που μας απέμειναν για να παρακολουθήσουν ΠΕΚ. Με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την άμεση οικονομική αποζημίωση για όλα αυτά τα έξοδα (χρωστάνε από το 2008 και όχι μόνο για τα ΠΕΚ), ποιος αλήθεια αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την απόφαση; Ποιος παίρνει την ευθύνη να απαντήσει στον συνάδελφο που δεν αντέχει αυτό το οικονομικό βάρος ότι δεν θα μονιμοποιηθεί;

Κι αν η αριστοκρατική αντιμετώπιση του ζητήματος από το Υπουργείο είναι ερμηνεύσιμη, δεδομένου των δημοσιεύσεων που αναφέρονται σε εισοδήματα υπουργών και βουλευτών της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη στάση των υπεύθυνων της Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, απέναντι σε αυτούς που φωνάζουν κάτι που είναι απλό και κατανοητό: «Δεν έχουμε χρήματα για αυτά τα ταξίδια»

Όπως αγνόησαν την οικονομική πραγματικότητα και τους συναδέλφους, έτσι αγνόησαν τους μαθητές και τα σχολεία που για πολλές μέρες θα χρειαστεί να λειτουργήσουν με κενά και προβλήματα. Και όλα αυτά για μια επιμόρφωση η οποία δεν έχει κανένα κύρος και τα αποτελέσματα της οποίας τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση από την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

-Απαιτούμε να γίνει επαναπρογραμματισμός των ΠΕΚ, με τρόπο που να μην χρειαστεί να γίνουν  μετακινήσεις συναδέλφων από νησί σε νησί.

-Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, με μια απλή εγκύκλιο, να εκβιάζει τους συναδέλφους (με το διακύβευμα του διορισμού) να δαπανήσουν ένα τουλάχιστον μισθό σε  ταξίδια. Απαιτούμε να  καλυφθούν τα όποια έξοδα απευθείας από τη διοίκηση και τον ΟΕΠΕΚ.

-Αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο και λογικό αίτημα που έχει θέσει από την αρχή η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, απαιτούμε η παρακολούθηση των φετινών ΠΕΚ να μην αποτελεί προϋπόθεση για την μονιμοποίηση των συναδέλφων.

  
                                                                       Για το Δ.Σ.

                          Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας
         Πετράκης Βασίλης                                                        Δάμαλος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: