Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Χρυσό στο παγκόσμιο του τζούντο ο Ηλιάδης

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο... Ο «χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας νίκησε στον τελικό τον Ιάπωνα Νταΐκι Νισιγιάμα και έγινε ο πρώτος Έλληνας τζουντόκα που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Ηλιάδης στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του Νισιγιάμα στο golden score και εκτόξευσε το ελληνικό τζούντο στην κορυφή του κόσμου. Στον ημιτελικό νίκησε με Ippon τον Αζέρο Ελκχίν Μαμάντοφ, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκε του Βραζιλιάνου Καμίλο Τιάγκο.

Η νίκη του Έλληνα Ολυμπιονίκη επί του Τιάγκο ήρθε 1:16 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν με την... πλάτη στον τοίχο, καθώς είχε δεχθεί παρατήρηση (4:32) ενώ ο αντίπαλός του είχε σημειώσει και Yuko (2:13). Όμως, λίγο πριν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Ηλιάδης πέτυχε την απόλυτη ανατροπή σημειώνοντας εξαιρετικό Ippon με UchiMata.

Η σημερινή διάκριση είναι η τρίτη που πέτυχε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στο Κάιρο το 2005 και στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2007.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: