Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλες 5 νέες αυτοκτονίες στη France Telecom

Μήνυση από το συνδικάτο SUD PTT για τις ασφυκτικές συνθήκες εργασίας
Στους 58 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζόμενων της ημικρατικής France Telecom που έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία από το 2008. Μόνο τις τελευταίες 2 εβδομάδες συνολικά 5 υπάλληλοι αφαίρεσαν τη ζωή τους.
Με τους νέους θανάτους, ο αριθμός των αυτοκτονιών τη φετινή χρονιά ανήλθε σε 23 και συνδέονται με τις συνθήκες εργασίας στην κολοσσιαία εταιρία τηλεπικοινωνιών, η οποία απασχολεί 100.000 εργαζόμενους.


Τον Απρίλιο η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την υπόθεση μετά από μήνυση που κατέθεσε το συνδικάτο Sud PTT κατηγορώντας την France Telecom ότι σκοπίμως δημιουργεί ένα αφόρητο εργασιακό περιβάλλον, ώστε οι υπάλληλοί της να παραιτούνται κι η εταιρία να μειώνει το εργατικό της δυναμικό και κατά συνέπεια να περιορίζει τις δαπάνες της.
Επειδή η France Telecom είναι ημικρατική εταιρία, πολλοί από τους υπαλλήλους της θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να απολυθούν.
Το Φεβρουάριο, έκθεση για τις συνθήκες εργασίας στην France Telecom που παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα του Παρισιού συμπέρανε ότι μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία και να κατηγορηθεί η εταιρία για ηθική παρενόχληση.
Τον Ιούλιο, δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία από τις αυτοκτονίες μπορεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα καθώς ο αυτόχειρας, 51 ετών, είχε αφήσει αποχαιρετιστήριο σημείωμα που ανέφερε ότι οι συνθήκες εργασίας τον οδήγησαν στην πράξη του.

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: