Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Μαζική φυγή εκπαιδευτικών στη σύνταξη


Διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν φέτος αιτήσεις συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Όπως επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, το νούμερο των δασκάλων και καθηγητών που έχουν καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης είναι αρκετά υψηλό και αναμένεται μάλιστα να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τις 11.000.

«Έχουμε, αυτή τη στιγμή, 3.856 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αίτηση από την Πρωτοβάθμια και περιμένουμε το τελικό νούμερο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου είναι γύρω στις 6.400 με 6.500. Δηλαδή συνολικά θα προσεγγίσουμε ή θα ξεπεράσουμε τις 11.000», ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εξέπνευσε την Τρίτη .

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι ο αριθμός των αιτήσεων δεν αιφνιδίασε την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ήταν εντός των προβλέψεών της. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι παρά το κύμα φυγής, η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά.

«Το Νοέμβρη συγκροτήσαμε με την κ. Διαμαντοπούλου μία Επιτροπή, υπό το Γενικό Γραμματέα, η οποία κάθε Τρίτη συνεδρίαζε και συνεδριάζει, με γνώμονα να γίνει το αυτονόητο : δηλαδή να περιμένουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τα παιδιά, στις 13 του Σεπτέμβρη, στα σχολειά και όχι το αντίθετο», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: