Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, ζητούν από την ελληνική πολιτεία, να διασωθεί το έργο του Νίκου Καζαντζάκη


Περισσότερα από 4000 άτομα, μεταξύ των οποίων προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης, της πολιτικής και των συλλογικών φορέων, από 92 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, υπέγραψαν Ανοιχτή Επιστολή προς την Ελληνική Πολιτεία, με την οποία ζητείται η λήψη άμεσα, όλων των απαιτούμενων μέτρων ώστε «να τεθεί τέρμα στη θλιβερή κατάσταση όπου βρίσκεται το έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Σε ανακοίνωση της η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αναφέρει ότι ο χάρη στη διεθνή κινητοποίηση, επιτεύχθηκε ένα αποτέλεσμα που ανοίγει το δρόμο για τη διευθέτηση του προβλήματος.


«Στις 16 Απριλίου 2010, ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Γεώργιος Στασινάκης, Πρεσβευτής Ελληνισμού, συνάντησε ένα μέλος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο οποίος του δήλωσε ότι το Γραφείο του Πρωθυπουργού θεωρεί το θέμα ``εθνικό`` και ``το παρακολουθεί σοβαρά``. Ζήτησε επίσης από τον Πρόεδρο συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση του προβλήματος», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Ύστερα από πολλές συζητήσεις με πανεπιστημιακούς, συγγραφείς και εκδότες, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη του πρότειναν, στις 29 Ιουνίου 2010, τη δημιουργία μιας ``Εθνικής Επιτροπής για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη``. Αποτελείται από εκλεκτές προσωπικότητες», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Ελπίζουμε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με συναίσθηση της ευθύνης τους, θα συμβάλουν σε μία θετική και ταχεία λύση του προβλήματος, διότι ο Νίκος Καζαντζάκης αξίζει καλύτερη μεταχείριση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια: