Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Συνεχίζουν μέχρι την Τρίτη την αποχή τους οι βαθμολογητές


Μέχρι την Τρίτη θα συνεχιστεί η αποχή των βαθμολογητών, καθώς η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, με ψήφους έξι προς τέσσερα, αποφάσισε να μην υποχωρήσει, παρά και τις χθεσινές προειδοποιήσεις της Άννας Διαμαντοπούλου.

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να πάρει νέα απόφαση την Τρίτη, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές, οι εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους γονείς για να τους εκθέσουν την κατάσταση ως έχει.

Ο κ. Πεππές τόνισε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αποχή. Πρόσθεσε δε, ότι ο συνδικαλισμός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, δεν είναι κατευθυνόμενος και ότι η αποχή δεν στοχοποιεί τη βαθμολόγηση, αλλά πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε εχθές, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε έτοιμη να προχωρήσει στην καταστολή της αποχής των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών, σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ δεν υποχωρούσε. Η Άννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε "έκκληση στην Ομοσπονδία να μην κρατά σε ομηρία 90.000 παιδιά", τονίζοντας πως "είναι πλέον θέμα δημοσίου συμφέροντος" και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "μέχρι τις 25 Ιουνίου θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη βαθμολόγηση".

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: