Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΟΛΜΕ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ


Με σοβαρές μειώσεις των αμοιβών των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και με αβέβαιο χρονικό ορίζοντα πληρωμής υπεγράφη τελικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υφυπουργών Παιδείας και Οικονομικών στις 4/6/2010 και δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις 9/6/2010 στο διαδίκτυο.

Η απόφαση αυτή από τη μια προβλέπει σοβαρές μειώσεις (από 5% έως και 63%!!) στις ήδη χαμηλές αμοιβές που ήταν «παγωμένες» εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2006...

...Η Υπουργός Παιδείας κα Α. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωνε στις 4/6/10 σε τηλεοπτική συζήτηση τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ δημόσια, ότι οι αμοιβές θα είναι όπως και την περσινή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Από την άλλη μεριά στην απόφαση αυτή δεν προβλέπονται να πληρωθούν άμεσα αυτές οι αμοιβές με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής (ΧΕΠ), όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι αμοιβές αυτές θα πληρωθούν με την έκδοση τακτικών χρηματικών ενταλμάτων και σε 3 δόσεις όταν είναι άνω των 400€ συνολικά. Απομακρύνεται με αυτό τον τρόπο η άμεση πληρωμή των εκπαιδευτικών και μεταφέρεται στο απώτερο μέλλον.

Συνειδητά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ψεύδεται και εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κοροϊδία.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εκφράζει την αγανάκτηση του για ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ που υφίσταται ο εκπαιδευτικός κόσμος και από νέα αυτή εξέλιξη.

Καλεί το Υπουργείο Παιδείας:

1. να χορηγήσει τις αμοιβές αυτές χωρίς περικοπές και
2. να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι με ΧΕΠ και το σύνολο του
ποσού, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας, καλεί τους Βαθμολογητές και όσους άλλους εκπαιδευτικούς εργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο στα Βαθμολογικά Κέντρα να συνεχίσουν να ΑΠΕΧΟΥΝ από τα καθήκοντά τους μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει τα παραπάνω αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: