Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ, 8 Ιουνίου 2010


Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου
Κακαγιάννη Αντώνη

Την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία Α΄& Β΄ Σάμου 2. την έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικό.

Σας υπενθυμίζω ότι η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου αποφάσισε:

1. να καταχωρήσει ετσιθελικά τα στοιχεία σας στο online σύστημα του Υπουργείου e-datacenter, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία – άρα δεν ήταν υποχρεωτικό, με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις των εκπ/κών, ενώ έπρεπε να γίνουν 1η Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του ΠΥΣΠΕ, να γίνουν στις 8 Ιουνίου.

2. να απαξιώσει και να καταργήσει το υπηρεσιακό Συμβούλιο και ειδικά το ρόλο των αιρετών με το να δίνει το δικαίωμα στο Υπουργείο Παιδείας να κάνει το ίδιο τις τοποθετήσεις στις σχολικές μονάδες του Νομού Σάμου και στη συνέχεια να καλείται το ΠΥΣΠΕ από τη διοίκηση να ελέγξει τις τοποθετήσεις και να τις επικυρώσει.
3. να δημιουργήσει εκπ/κούς δύο (;) ταχυτήτων, αφού ορισμένοι ενδεχομένως να ήξεραν πλαγίως το πού τοποθετήθηκαν, αφού ήδη η Διοίκηση είχε τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, αρκετές ημέρες μέχρι τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (8/6).

Στη συνέχεια, οι καταστάσεις των πινάκων, που έστειλε το Υπουργείο, χαρακτήριζαν ορισμένα δημοτικά σχολεία ολοήμερα, ενώ άλλα όχι, χωρίς καμία εξήγηση από τη διοίκηση. Αυτό που δε διευκρινίστηκε από το ΠΥΣΠΕ, είναι ότι ορισμένοι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί, σύμφωνα με το Υπουργείο, κατευθείαν σε ολοήμερα δημοτικών σχολείων. Ζητήσαμε να διευκρινιστεί τηλεφωνικά από το Υπουργείο, αν θα υπηρετήσουν το ολοήμερο σχολείο που τοποθετήθηκαν, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από το ΠΥΣΠΕ, με την αιτιολογία του φόρτου εργασίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στις τοποθετήσεις των ΠΕ-16 (Μουσικής), επειδή υπήρχαν (5) κενά και η μοναδική νεοδιόριστη εκπαιδευτικός δεν είχε κάνει αίτηση τοποθέτησης, ζήτησα από το ΠΥΣΠΕ – συμφώνησε και η κα Μητσού, να δοθεί η δυνατότητα στην εκπαιδευτικό, να δηλώσει ένα από τα (5) κενά σχολεία, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε. Πρέπει να θυμίσω στον αιρετό της ΔΑΚΕ και στον Προϊστάμενο της Ικαρίας, που διαφώνησαν με την παραπάνω πρόταση, ότι σε ανάλογη περίπτωση πέρυσι ψήφισαν και οι δύο υπέρ, με αποτέλεσμα η απόφαση να είναι ομόφωνη. Τι άλλαξε φέτος…;

Στο δεύτερο θέμα διαφώνησα με την έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικό ΠΕ-70, γιατί βρίσκεται ήδη σε άδεια ανατροφής. Πιστεύω ότι η άδεια δίδεται στην εκπαιδευτικό για την ανατροφή του παιδιού της κι όχι για να κάνει παράλληλη εργασία.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010, με τις υπόλοιπες τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που δεν είχαν κάνει αίτηση το Νοέμβριο.

Τα κενά μετά τις τοποθετήσεις είναι τα εξής: Για την Α' Σάμου 45 (ΠΕ-70  16, ΠΕ-71  5, ΠΕ-60  12, ΠΕ-61  6, ΠΕ-06 1, ΠΕ-16  5) και για τη Β' Σάμου 19 (ΠΕ-70 1, ΠΕ-71 7, ΠΕ-60  8, ΠΕ-61 2, ΠΕ-06  1). Συνολικά 64 κενά εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: