Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

70.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ


Πάνω από 70.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με την αίτηση στο χέρι περιμένουν από μέρα σε μέρα την πρόσκληση από το υπουργείο Παιδείας για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Την ίδια ώρα περισσότεροι από 8.000 εκπαιδευτικοί- αριθμός ρεκόρ- ετοιμάζονται να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση.

Στην εγκύκλιο ορίζονται οι προθεσμίες, τα δικαιολογητικά, ο τρόπος ελέγχου τους, ο αριθμός των δηλώσεων προτίμησης, η διαδικασία κατάρτισης και οριστικοποίησης των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων, τα όργανα πρόσληψης και τοποθέτησης. Φέτος οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου θα γίνουν με βάση όσα ορίζονται στον νέο Ν. 3848/2010 για τη μεταβατική περίοδο 2010/11 και 2011/12.

Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των Πινάκων Επιλογής Εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕΕΠΔΕ) που θα ολοκληρωθεί το 2012 μετά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι προσλήψεις κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος 2011-2012 γίνονται από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν τροφοδοτηθεί με στοιχεία μέχρι και 30 Ιουνίου 2010. Με τον ίδιο τρόπο θα γίνουν από φέτος και οι προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο Σχολή, καθώς και στα εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια.

Στην εξαιρετική περίπτωση της εξάντλησης ενός ή περισσότερων από τους προηγούμενους ενιαίους πίνακες συντάσσονται αντιστοίχως πίνακες με σειρά κατάταξης βάσει του χρόνου κτήσης του πτυχίου και, εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνονται υπόψη διαδοχικά ο βαθμός του πτυχίου και η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Μετά τη μεταβατική περίοδο 2010/11 και 2011/12 οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου θα γίνουν με βάση το άρθρο 5 του νέου Ν. 3848/2010, όπου προβλέπονται τα εξής: Αν για οποιαδήποτε αιτία απουσιάζουν από σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί ή δημιουργηθούν έκτακτα λειτουργικά κενά κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, προσλαμβάνονται, με αίτησή τους, προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Αν οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες διδασκαλίας και ασκήσεων στο ίδιο σχολείο της ίδιας πόλης ή περιοχής μετάθεσης είναι περισσότερες από τέσσερις και λιγότερες από δεκαέξι και δεν δικαιολογούν τον διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού, προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας.

Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών γίνεται με βάση πίνακες κατάταξης, οι οποίοι συντάσσονται ανά κλάδο ή ειδικότητα για κάθε σχολικό έτος από το υπουργείο Παιδείας. Οι πίνακες συντάσσονται σύμφωνα με τη σειρά που έχουν οι εκπαιδευτικοί στους τελικούς πίνακες και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού συντάσσονται από το ΑΣΕΠ, κατά κλάδο και ειδικότητα, οι τελικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών (ΠΕΕΠΔΕ), στους οποίους εντάσσονται όσοι συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση στον διαγωνισμό αυτόν ή σε έναν τουλάχιστον από τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς. Η σειρά κατάταξης των μετεχόντων στον τελικό πίνακα προσδιορίζεται από τις μονάδες που συγκέντρωσαν στον διαγωνισμό, από ακαδημαϊκά κριτήρια, από την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικών και από κοινωνικά κριτήρια.

Αν οι εγγεγραμμένοι στον ως άνω πίνακα δεν επαρκούν, η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών γίνεται με βάση συμπληρωματικό πίνακα, ο οποίος συντάσσεται για κάθε σχολικό έτος από το υπουργείο Παιδείας και στον οποίο κατατάσσονται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που δεν συγκέντρωσαν τη βαθμολογική βάση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κατά τη σειρά που έχουν στους τελικούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Για τη σειρά κατάταξης υπολογίζονται οι μονάδες στους τελικούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: