Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

4η ΓΙΟΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Η γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών οργανώνεται φέτος για 4η συνεχή χρονιά το Σάββατο 26 Ιούνη στο φιλόξενο Λόφο Κολωνού.

Για πρώτη φορά το 2007 οι μετανάστες μαθητές του “Κυριακάτικου” μαζί με τους ντόπιους εθελοντές του Σχολείου, επιχειρήσαμε να οργανώσουμε ένα αντιρατσιστικό γεγονός που θα απευθυνόταν τόσο στον κόσμο της περιοχής, όσο και ευρύτερα στους ανθρώπους του κινήματος αλληλεγγύης και διεκδίκησης δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων.

Με δεδομένη την εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία της δωρεάν εκμάθησης ελληνικής γλώσσας του “Κυριακάτικου” ήδη από το 2005, αλλά και τη συνεχή εξωστρέφεια και παρουσία μας σε όλα τα μεγάλα γεγονότα του αντιρατσιστικού κινήματος, η πρώτη γιορτή μας είχε συμμετοχή πάνω από 1000 ντόπιων και μεταναστών, κάτι που μας έδωσε φτερά για να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια.

Από τότε οι επισκέπτες διπλασιάστηκαν, οι συμμετοχές μεταναστευτικών οργανώσεων, σωματείων, νεολαιστικων σχημάτων και κινήσεων δικαιωμάτων πολλαπλασιάστηκαν, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Human Touch, ο Χάικ Γιαζιτζιάν, ο Στάθης Δρογώσης, ο Γιάννης Χαρούλης, οι Majic de Spell και πολλοί ακόμα, με την εθελοντική συμμετοχή τους έδωσαν στη γιορτή μας μια σημαντική ώθηση.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ετήσιας γιορτής του “Κυριακάτικου” που διατηρούμε σαν κόρη οφθαλμού μέχρι σήμερα, είναι η ισορροπημένη συμμετοχή μεταναστών και ντόπιων σε όλα τα δρώμενα, οι συναυλίες μας όπου εναλλάσσονται αρμονικά οι ήχοι και τα μουσικά σχήματα μεταναστών και ελλήνων καλλιτεχνών, οι πλούσιες συζητήσεις με τα ενδιαφέροντα πάνελ που στήνονται κάτω από τα πεύκα του Λόφου του Κολωνού και πάντα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων από όλες τις ηλικίες και τις προελεύσεις.

Από πέρισυ άλλωστε, η συμμετοχή της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”, στη διοργάνωση είναι ένα ακόμα στοιχείο που δίνει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο του αντιρατσιστικού κινήματος να εμπλουτίσει την εκδήλωση με τη ζωντάνια των δράσεων στις γειτονιές απέναντι στην ακροδεξιά και τις φασιστικές συμμορίες που επιχειρούν στην περίοδο κρίσης που διανύουμε να σηκώσουν κεφάλι. Από τη μεριά μας υποσχόμαστε ότι η φετινή γιορτή μας θα είναι ακόμα πιο πλούσια και φιλοδοξούμε να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Κεντρικό μας σύνθημα φέτος; “Κανένας μόνος του στην κρίση”!

Σας καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη φετινή γιορτή μας για να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη και τον κοινό μας αγώνα. Τα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ, απέναντι στη βαρβαρότητα ενός χρεωκοπημένου συστήματος που μας χτυπά όλους μαζί και καθέναν ξεχωριστά.

ksm

Δεν υπάρχουν σχόλια: