Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Δολοφονία δελφινιών ανοικτά της Σάμου


Μετά το περιστατικό εκβρασμού Μεσογειακής Φώκιας την Πέμπτη 15/4, στον οικισμό Πέρι στη νότια Σάμο, δύο νέα περιστατικά νεκρών δελφινιών από ανθρώπινο χέρι σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 24 ωρών στη Σάμο.


Συγκεκριμένα, ένα ρινοδέλφινο (βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή ΝΑ της Σάμου) και ένα κοινό δελφίνι (ΒΑ του νησιού) κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από ανθρώπους που δηλώνουν «επαγγελματίες» αλιείς.
Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα δελφίνια είχαν πάνω τους σημάδια από δίχτυα που χρησιμοποιούν τα σκάφη μέσης αλιείας, φωτογραφίζουν με πολύ ευκρινή τρόπο τους δήμιους που τέλεσαν το έγκλημα.

Ταυτόχρονα, ιστιοπλοϊκό σκάφος με γαλλικό πλήρωμα που έπλεε στην ίδια περιοχή μας ενημέρωσε και για άλλο ένα κοινό δελφίνι που επέπλεε νεκρό με εμφανή τραύματα στην ουρά.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Αρχιπελάγους, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και στα δύο σημεία εκβρασμού για τη διενέργεια νεκροψίας έδειξαν ότι: από το ρινοδέλφινο είχε αφαιρεθεί με αιχμηρό αντικείμενο η ουρά του και πετάχτηκε ζωντανό πίσω στη θάλασσα, ενώ το κοινό δελφίνι έφερε πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά.

Ο τρόπος θανάτωσης των δύο ζώων αποτελεί συνηθισμένη τακτική που στοχεύει στην απευθείας βύθιση των ζώων και στον μη εκβρασμό τους στις ακτές και συνεπώς στη συγκάλυψη του εγκλήματος.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: