Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Εργαζομένων - Νεολαίας" για την ανατροπή των μέτρων


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
ΑΓΩΝΑΣ! ΟΛΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΟΛΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ- ΔΝΤ

Η κυβερνητική επιχείρηση σφαγής των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των ανέργων, της νεολαίας συνεχίζεται αμείλικτη. Τώρα έστησαν στον τοίχο το δικαίωμα στη σύνταξη και την περίθαλψη!

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπει –ανάμεσα στα άλλα- 40 χρόνια δουλειά για σύνταξη που χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Τη «βασική» που φτάνει μέχρι τα 360 ευρώ, και την «αναλογική» που λογαριάζεται με βάση όλο τον εργάσιμο βίο, και επιπλέον δεν θα έχει καμιά εγγύηση από το κράτος. Το όριο ηλικίας πάει για όλους στο 65ο έτος, ενώ πετσοκόβονται-καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις, οι αναπηρικές και οι συντάξεις των βαρέων-ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Ακόμα οι κλάδοι υγείας υπάγονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και την απαλλαγή του Δημοσίου και από αυτή την ευθύνη.


Αυτά τα μέτρα σημαίνουν την κατάργηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ιδίως τώρα που η ανεργία καλπάζει: Πάνω από 50.000 άνεργοι προστέθηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία! Όμως η αγριότητα τους δε σταματά εδώ. Η κυβέρνηση έβαλε τη Βουλή να ψηφίσει πως από δω και μπρος για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το πακέτο ΔΝΤ-ΕΕ, δεν χρειάζεται ούτε καν η τυπική επικύρωση της Βουλής. Αρκεί μόνο η απόφαση του υπουργού Οικονομικών! Καταλαβαίνει ο καθένας γιατί έγινε αυτό το πραξικόπημα, τι σκοπεύουν να προωθήσουν τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια!

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες

Στις 5 Μάη ο λαός βροντοφώναξε ένα τεράστιο και οργισμένο ΟΧΙ στη ληστεία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας που κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες ενός αιώνα. Ο μεγάλος απεργιακός ξεσηκωμός, το ποτάμι της οργής στους δρόμους της χώρας, ήταν η πιο αληθινή απάντηση των εργαζόμενων, στα ψέματα, τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς, του συστήματος και της κυβέρνησής του. Αυτή η οργή, αυτός ο ξεσηκωμός πρέπει να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ. Το ποτάμι πρέπει να φουσκώσει μέχρι να πνίξει την πολιτική της ληστείας και βαρβαρότητας κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

Το δίλλημα μας λοιπόν είναι φανερό: Είτε θα αγωνιστούμε, είτε θα τα χάσουμε όλα. Η απάντηση ακόμα πιο φανερή: ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Ας μην ξεχνάμε: Δεν υπάρχει αντίσταση, δεν υπάρχει καμιά μικρή μάχη, που πάει «χαμένη». Κάθε κόντρα με την εργοδοσία, κάθε συλλογική στάση και επιλογή δυναμώνει το συνολικό αγώνα και δημιουργεί νέες δυνατότητες πάλης την επόμενη μέρα. Στο τοπίο της εξαθλίωσης και της υποταγής που μας στήνουν πρέπει και μπορούμε να αντιτάξουμε την περηφάνια της αντίστασης και τη δύναμη της οργάνωσης της μαζικής πάλης. Γι αυτό κάθε μέρα πρέπει να αποφασίζουμε όλο και πιο πολύ, όλο και πιο πολλοί: Θα γίνουμε κίνημα, μαχητικό, ταξικό, ανατρεπτικό. Θα νικήσουμε!

Αυτή την ανάγκη πρέπει να την παλέψουμε στις δουλειές, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, στα χωριά και στις πόλεις. Να οργανωθούμε από τα κάτω σε σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, για να κάνουμε τον αγώνα που φοβούνται τα κόμματα του συστήματος, τον αγώνα που δεν θέλουν και εχθρεύονται οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τον αγώνα των δικαιωμάτων μας, τον αγώνα που θα κερδίσει το μέλλον μας και τη ζωή των παιδιών μας από τους τύραννους των λαών και του κόσμου της δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: