Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αμοιβή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για Σύμβουλο Αξιολόγησης στο Υπουργείο Παιδείας


Μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, ματαιώθηκε ο διαγωνισμός του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή «εργολάβου», στον οποίο επρόκειτο να ανατεθεί η επεξεργασία νόμου για το σύστημα επιλογής, διορισμών και μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, έναντι αμοιβής 96.000 ευρώ.

Νέο, ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό, προκηρύσσει το Υπουργείο Παιδείας, με αμοιβή 300.000 ευρώ για δύο χρόνια, για την επιλογή αναδόχου του έργου με τίτλο: « Σύμβουλος Αξιολόγησης κατά την διάρκεια υλοποίησης του επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”» .

Το αντικείμενο του έργου του Αναδόχου αφορά στην υποστήριξη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» ως προς την Αξιολόγηση των δράσεων και της εφαρμογής του Επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Σκοπός των Αξιολογήσεων κατά τη διάρκεια υλοποίησης του ΕΠ είναι να παρέχουν στους
αρμόδιους φορείς λήψης αποφάσεων (Επιτροπή Παρακολούθησης, Διαχειριστική Αρχή κλπ) τις κατάλληλες πληροφορίες, στοιχεία και εκτιμήσεις σχετικά με την ορθότητα της στρατηγικής, την επιτευξιμότητα των ποσοτικών στόχων, καθώς και την αποτελεσματικότητα, και την αποδοτικότητα των υλοποιούμενων παρεμβάσεων, με στόχο την διαμόρφωση έγκυρης και αντικειμενικής εικόνας τόσο για τον βαθμό που επιτυγχάνονται σταδιακά οι προβλεπόμενοι στόχοι όσο και για την επικαιρότητά τους.
Οι αξιολογήσεις αυτές αποτελούν ένα μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας και της ορθότητας του προγραμματισμού. Προσφέρουν μια ευκαιρία για τον εντοπισμό των σημείων του προγραμματισμού που ενδεχομένως χρειάζονται αναπροσανατολισμό προκειμένου να εξασφαλισθεί η επίτευξη των αρχικών στόχων.

Στο πλαίσιο αυτό οι αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2007-2013, αποτελούν μια διαδικασία μέσω της οποίας αναλύονται τα δεδομένα της υλοποίησης, γίνονται προβλέψεις για τη μελλοντική εξέλιξη τους και διατυπώνονται συμπεράσματα και προτάσεις για τη λήψη κατάλληλων μέτρων. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση του Προγράμματος αποτελεί –σύμφωνα με τον Κανονισμό- προϋπόθεση για ενδεχόμενη αναθεώρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: