Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πέμπτη, 27-5-10 : Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου


  • Την Τετάρτη 19/5, έγινε Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στο οποίο πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
α) να σταλεί σε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων πρότυπο πρακτικού σχετικά με το «Νέο Σχολείο» και την αυτοαξιολόγηση (ύστερα από κατάθεση κειμένου της παράταξής μας που ψηφίστηκε ομόφωνα) και β) η τακτική Γ.Σ. να γίνει αυτή την Πέμπτη, 27/5, στις 8.30, στο Δημ. Σχολείο Βαθέος.

Η Γ.Σ. δεν είναι εκλογοαπολογιστική, αλλά θα περιλαμβάνει κριτική πεπραγμένων της ΔΟΕ και ψηφοφορία επ΄ αυτών, συζήτηση και υποβολή προτάσεων στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Γ.Σ. της ΔΟΕ, θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο για την αυτοαξιολόγηση και, τέλος, το ζήτημα της ίδρυσης απεργιακού ταμείου, τόσο στη ΔΟΕ, όσο και στους κατά τόπους Συλλόγους.


Να πούμε ότι τα θέματα αυτά είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αξίζει να συγκεντρώσουν τις απόψεις όλων των συναδέλφων, γιατί αυτές εντέλει θα διαμορφώσουν το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο της επόμενης χρονιάς.

Επίσης καλό θα ήταν, από όποιον συνάδελφο θέλει, να προταθούν και άλλα θέματα εκτός Ημερήσιας Διάταξης (όπως π.χ. το θέμα του Μέντορα, του e-school και ό,τι άλλο αγγίζει την εκπαιδευτική μας καθημερινότητα και προβληματίζει όλο τον κλάδο.

  • Την Πέμπτη, 20/5, συμμετείχαμε στην απεργιακή συγκέντρωση και κατόπιν στο συλλαλητήριο που διοργάνωνε το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, δυστυχώς όχι και τόση από την πλευρά του Συλλόγου Δασκάλων (παρεμπιπτόντως, όλα τα μέλη του Δ.Σ. απόντα, πλην ενός…). Ας προσπαθήσουμε πάντως την επόμενη φορά να υψώσουμε ως δάσκαλοι μεγαλύτερη φωνή απέναντι στα ζητήματα που μας κατατρύχουν, όχι μόνο για την Παιδεία μας αλλά και για τις εργασιακές μας σχέσεις, που κινδυνεύουν πολύ σοβαρά με τα νέα (και τα νεότερα) μέτρα…

  • Λίγο πριν τη συγκέντρωση της Πέμπτης, η παράταξή μας έκανε επίσκεψη στο Δημ. Σχολείο Κοκκαρίου (συγκεκριμένα ο ένας αιρετός και ένα μέλος του Δ.Σ.) με σκοπό την ενημέρωση, όσων συναδέλφων βρίσκονταν εκεί, για θέματα ΠΥΣΠΕ και για τα τρέχοντα ζητήματα. Διαπληκτισμοί δημιουργήθηκαν με το διευθυντή του σχολείου, ο οποίος διέκοπτε διαρκώς την ενημέρωση, για να αναφερθεί σε άλλα παλαιότερα θέματα. Καλό θα είναι οι διευθυντές των σχολείων να μη γίνονται απροκάλυπτοι, όταν το συνδικάτο έρχεται σε επαφή με τους εργαζόμενους και να μην παρακωλύουν τις διαδικασίες. Συνάδελφοι είμαστε όλοι…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μαρία Δάλλη, μέλος Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: