Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Συλλαλητήριο απεργιακής κινητοποίησης (20-5-10)


Με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα κορυφώθηκε η σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ κατά των οικονομικών μέτρων και του νέου ασφαλιστικού.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων από το Πεδίον του Άρεως στη Βουλή, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, ενώ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου.

Μαζική ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν από κοινού το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου.
Εκτός από τα μπλοκ των διοργανωτών σωματείων, δυναμική παρουσία είχαν και τα μπλοκ  του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, της ΕΛΜΕ, του ΠΑΜΕ και της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Νεολαίας για την ανατροπή των μέτρων.

Με αυτό τον τρόπο εργαζόμενοι, φοιτητές και νεολαία, ακόμη και συνταξιούχοι, διαμαρτυρήθηκαν για το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα, που αυξάνει τα όρια ηλικίας, μειώνει τις κύριες και εξανεμίζει τις επικουρικές συντάξεις, ουσιαστικά καταργεί την 3μερή χρηματοδότηση (κράτος, εργοδότης, ασφαλισμένος) με την απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση συγχρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος και τελικά παραδίδει τις εισφορές μιας ολόκληρης ζωής θυσία στο βωμό της κρίσης του καπιταλισμού.
ΟΧΙ στην ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης!
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: