Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πως θα γίνει η επιλογή 15.000 στελεχών της σχολικής εκπαίδευσης


Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα η επιλογή περίπου 15.000 διευθυντών σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης,σχολικών συμβούλων καθώς και των προϊσταμένων Γραφείων και Διευθύνσεων παρουσιάζουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα η επιλογή θα αφορά περίπου 10.800 θέσεις διευθυντών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, πάνω από 3.000 θέσεις διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων, περίπου 500 θέσεις διευθυντών της επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ) καθώς και μερικές εκατοντάδες θέσεις σχολικών συμβούλων, προϊσταμένων γραφείων και διευθύνσεων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Στην επιλογή αυτή η οποία προβλέπεται να γίνει το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2011 αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 30.000 εκπαιδευτικοί των δυο εκπαιδευτικών βαθμίδων. Η θητεία όλων των στελεχών της εκπαίδευσης που θα επιλεγούν λήγει ταυτόχρονα την 31.7.2015.


Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου λήγει η θητεία των διευθυντών εκπαίδευσης. Τα στελέχη αυτά εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την ανάληψη της υπηρεσίας από τα νέα στελέχη.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου προηγούνται οι επιλογές και οι τοποθετήσεις διευθυντών εκπαίδευσης, ενώ όσοι τοποθετηθούν στις θέσεις αυτές δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις διαδικασίες επιλογής στελεχών που θα ακολουθήσουν.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: