Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νέα από το Δ.Σ. - ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου (22/4) στις 10.00 το πρωί – Ας μη λείψει κανείς…

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, έγινε Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα την ενημέρωση από το συνέδριο του Βερολίνου και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 21ης και 22ας Απριλίου.

Για το πρώτο θέμα, η συναδέλφισσα που παρακολούθησε το συνέδριο μας ενημέρωσε αρκετά αναλυτικά για τη διαδικασία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι λίγες ήταν οι ομιλίες που «άξιζαν», κάτι που έρχεται να συμφωνήσει με την αρχική θέση της παράταξής μας ότι αυτά είναι συνέδρια που γίνονται περισσότερο για «τουριστικούς» και λιγότερο για εκπαιδευτικούς λόγους.


 Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε στο Δ.Σ πρόταση-κείμενο της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας σχετικά με την εγκύκλιο αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, όπου ζητά από :
1. Τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να συμμετάσχουν στα πιλοτικά προγράμματα αυτοαξιολόγησης των σχολικών τους μονάδων (με πρακτικό που θα συντάξουν στην περίπτωση που το σχολείο τους έχει επιλεγεί).
2. Τους σχολικούς συμβούλους και τους διευθυντές των σχολείων να μη συμπράξουν στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Η πρόταση αυτή (που συμφωνεί και με παλαιότερή μας πρόταση-απόφαση της Γ.Σ. του 2008) ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.

 Όσον αφορά την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης, 22/4 (το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία σε τοπικό επίπεδο και την Τετάρτη, 21/4) να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας να οπλιστούμε με πολύ μεγάλη δύναμη και αντοχή και να συμμετάσχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις, γιατί ζούμε σε μια εποχή που όχι μόνο ο κλάδος μας αλλά και γενικά τα κεκτημένα των δημοσίων υπαλλήλων δέχονται αφόρητη επίθεση, οδηγώντας όλο και περισσότερο κόσμο σε ανασφάλεια και οικονομική απόγνωση.

Τα πακέτα των μέτρων που διαδέχονται το ένα το άλλο, δεν έχουν άλλο στόχο από το να εξαντλήσουν τους εργαζόμενους και να μας αφαιρέσουν και τα τελευταία δικαιώματα που με πολύ δυνατούς αγώνες κέρδισε ο κλάδος. Η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν οδηγηθούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.)

Η αντίστασή μας και μόνον αυτή θα καθορίσει, αν η κυβέρνηση θα περάσει όλα αυτά τα μέτρα του ΔΝΤ ή αν θα υποχρεωθεί να κάνει πίσω σε κάποια από αυτά. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε όλη αυτή τη λαίλαπα και να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια της ζωής και της εργασία μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Να ακουστεί η φωνή της αντίδρασης και της δυσαρέσκειάς μας στ΄ αυτιά αυτών που με χίλια ψέματα απέσπασαν για άλλη μια φορά την εξουσία

Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10.00 το πρωί – Ας μη λείψει κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: