Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου: Ενημέρωση Δ.Σ.



Την Τετάρτη, 24 Μαρτίου, έγινε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος. Τα θέματα αφορούσαν την ολομέλεια των προέδρων που είχε γίνει νωρίτερα στην Αθήνα και τις προτάσεις αγώνα για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Για το θέμα της Ολομέλειας η πρόεδρος (ΔΑΚΕ) είπε ότι πρόκειται για ένα θεσμό που έχει καταντήσει παρωδία, αφού μόνο το 50-55% των συλλόγων παρευρέθηκαν, ενώ κι απ΄ αυτούς μόνο οι 6 είχαν απαρτία (και συνεπώς δικαίωμα ψήφου). Η ίδια δεν τοποθετήθηκε, παρόλο που είχαν εκφραστεί οι αγωνίες και τα ερωτήματα των συναδέλφων στην Γενική μας Συνέλευσή του Ιανουαρίου, γεγονός που μας γεμίζει ερωτηματικά για το ρόλο της τελικά στο Σύλλογο… Όσον αφορά δε το ζήτημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, απορίες προκάλεσε η άποψη του αντιπροέδρου (ΔΑΚΕ) ότι οι κινητοποιήσεις ταλαιπωρούν τον κόσμο, όπως επίσης και η πρότασή του να προσφύγουμε για το θέμα των περικοπών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού οι εργαζόμενοι είναι κατακερματισμένοι και δεν έχουν αποτέλεσμα οι απεργίες… Όμως την ευθύνη που έχει κι η δική του παράταξη γι΄ αυτό τον κατακερματισμό και τη χαμηλή απεργιακή συμμετοχή δεν φάνηκε να την πολυσκέφτηκε…


Η τοποθέτηση της ΠΑΣΚ κινήθηκε γύρω από την αδυναμία της να εκπροσωπήσει πλέον τους συναδέλφους - ψηφοφόρους της μετά τα νέα μέτρα, που ουσιαστικά «κρέμασαν» τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε όμως επίσης στο ότι οι κινητοποιήσεις οδηγούν σε οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων (οπότε να τις σταματήσουμε, όπως θα βόλευε εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ)…
Διττός λοιπόν ο ρόλος της ΠΑΣΚ ως κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης… Πάντως η Ανεξάρτητη Επικοινωνία επέκρινε τη στάσης της προς τους –όπως είπε- ψηφοφόρους της, γιατί σκόπιμα αποπροσανατόλισαν τους υπόλοιπους συναδέλφους σπέρνοντας φήμες ότι τα μέτρα δε θα ισχύσουν. Τώρα με 30% λιγότερο δώρο και 12% εφ΄ όρου ζωής, τι έχουν να πουν οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ; Μήπως ότι κινδυνολογούσαμε; Όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα… Ιδού!

Στο ερώτημά μας πώς κινήθηκε το προεδρείο για την προετοιμασία των 4 απεργιών (φθίνουσα η συμμετοχή, με απεργοσπάστες ακόμη κι από το Δ.Σ.) παραδέχτηκαν ότι δε βγήκε κανείς για ενημέρωση πλην της α΄ απεργίας (που συνέπιπτε με τη διανομή προσκλήσεων για το χορό…)! Γίνεται λοιπόν φανερό ότι οι παραπάνω «συνδικαλιστές» δε θέλουν ή και δεν μπορούν να υποστηρίξουν το ρόλο που κόπτονταν να πάρουν προ των εκλογών.

Εμείς θέσαμε για άλλη μια φορά το θέμα του απεργιακού ταμείου, που θα μπορούσε να βοηθήσει συναδέλφους με ιδιαίτερες ανάγκες που θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργίες, θέμα που παραμένει χρόνια στο συρτάρι.

Επίσης θέσαμε το θέμα του νέου καταστατικού που εκκρεμεί να παραδοθεί επιτέλους σε δικηγόρο κι από κει στο Πρωτοδικείο για έγκριση. Η πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα έκλεινε ραντεβού τη β΄ εβδομάδα του Πάσχα, έτσι ώστε αντιπρόσωποι όλων των παρατάξεων να παρευρεθούμε στο δικηγόρο. Μέχρι τώρα ούτε φωνή ούτε ακρόαση παρά τις διαρκείς οχλήσεις από την πλευρά της παράταξής μας… Η πράξη αυτή είναι συναδελφικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτη, γιατί για τρίτη φορά μετά τα προηγούμενα προεδρεία αψηφούν αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης για να εξυπηρετήσουν τα κοντόφθαλμα συμφέροντά τους.

Συνάδελφοι, επαγρυπνείτε! Με την απαξίωση του Συλλόγου θα συμπληρώνουν κάποιοι τα βιογραφικά τους…!

Υ.Γ. Το επόμενο Δ.Σ. θα γίνει την Παρασκευή, 16/4/2010, στις 19.00 στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβασίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να το παρακολουθήσουν.
Μαρία Δάλλη
Μέλος του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: