Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Επίθεση κατά του Μ Γλέζου από αστυνομικούς. ΝΤΡΟΠΗ !!!



«Στο πρόσωπο μου χτύπησαν τον Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο Μανόλης Γλέζος

Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκε σήμερα η ιστορική προσωπικότητα της ελληνικής Αριστεράς Μανόλης Γλέζος, όταν προσπάθησε να παρέμβει υπέρ διαδηλωτή.

Άνδρες των ΜΑΤ τον ψέκασαν στο πρόσωπο με χημικά, με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος στο δρόμο. Ο κος Γλέζος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Για την ιστορία, Γερμανοί στρατιώτες, την Άνοιξη του 41, υψώνουν τη σημαία στην Ακρόπολη των Αθηνών. Οι κατακτητές ήθελαν μ' αυτόν τον τρόπο να δηλώσουν την υποταγή της Ελλάδας.

Δυο φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, στις 31 Μαΐου 1941, αψήφησαν τη γερμανική παντοδυναμία και κατέβασαν νύχτα τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Ήταν η πρώτη πράξη αντίστασης από τις αρχές Απριλίου του 1941 που οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα, που τόνωσε το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων και έδειξε σ' όλη την Ευρώπη ότι δύο παιδιά στην Ελλάδα, ταπείνωσαν τον πανίσχυρο και φοβερό τότε Γ΄ Ράιχ και έδειξαν πως δεν είναι ανίκητο.

Εξιτήριο πήρε σήμερα (7-3-10) από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Μ. Γλέζος και αφού ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν μίλησε και για τη συγνώμη που του ζήτησαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών.

«Αποδέχομαι, λοιπόν, τη συγγνώμη τους, ως απευθυνόμενη σε οποιονδήποτε πολίτη διαδηλώνει ειρηνικά για τα δικαιώματά του και όχι ειδικά στον Γλέζο. Επιπλέον, καλώ σε συνάντηση και συζήτηση, δημόσια ή κατ' ιδίαν, τον αστυνομικό που με ψέκασε. Να συζητήσουμε για τη δική μου παραβατικότητα και για τη δική του υπερβατικότητα. Και για να έχω μια απάντηση στο ερώτημα: Γιατί το έκανε;»

Μήπως με αφορμή την επίθεση με χημικά εναντίον του Γλέζου είναι μια ευκαιρία να απαγορευθεί και στην Ελλάδα η χρήση χημικών, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: