Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μέσα στην άνοιξη θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις αποσπάσεις



Εύη Χριστοφιλοπούλου στο ΣΚΑΪ: Μέσα στην άνοιξη θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στο καθεστώς των αποσπάσεων

Οι αποσπάσεις "ερημώνουν" τα σχολεία της ακριτικής Ελλάδας. Τα προβλήματα που προκαλούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ακριτικές περιοχές της χώρας αναδεικνύει ρεπορτάζ του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ

Τα κενά και τα προβλήματα που προκαλούν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ακριτικές περιοχές της χώρας, σε υπηρεσίες και οργανισμούς του υπουργείου Παιδείας, αναδεικνύει ρεπορτάζ του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ.

Ο διευθυντής του λυκείου Κυθήρων, Γιωργος Κομηνός, ανέφερε ότι στο νησί υπάρχουν τρεις οργανικές θέσεις για γυμναστές, αλλά με το ευεργέτημα της απόσπασης οι θέσεις παραμένουν κενές.

Στα Ψαρά, σύμφωνα με το διευθυντή του δημοτικού σχολείου, Δημήτρη Μάκαρη, υπάρχουν 14 οργανικές θέσεις και ισάριθμες αποσπάσεις.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στα σχολεία της Λήμνου, της Λέσβου και του Αϊ - Στράτη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο ΕΛΜΕ Λήμνου, Ειρήνη Σωπιάδου, 85 εκπαιδευτικοί έχουν αποσπασθεί από τα σχολεία της περιοχής.

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η πολυνομία και το περιεχόμενο αρκετών διατάξεων έχει οδηγήσει πανελλαδικώς σε 18.000 αποσπάσεις.

Πρόσθεσε ότι μέσα στην άνοιξη θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στο καθεστώς των αποσπάσεων δίνοντας περαιτέρω κίνητρα για τον διορισμό εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές.

ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: