Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: Απεργιακή κινητοποίηση, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010



Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του (4/3/2010) αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 ενάντια στη λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση με τα νέα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στις 13.00 μ.μ. έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

* ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010, αντιτιθέμενη στα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση.

Επίσης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας για αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα. 

(Ταυτόχρονα η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εξελίξεις, εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη βδομάδα δηλαδή από 8/3/2010 έως 12/3/2010).

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή 5/3/2010 στις 13.00 μ.μ. έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.

Όλοι στη στάση εργασίας

Όλοι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ  -  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ληστεία χωρίς ντροπή…
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Ανακοινώθηκαν χθες από την πλευρά της κυβέρνησης τα νέα, ληστρικά οικονομικά μέτρα σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Για πρώτη φορά από το 1950, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στη χώρα μας θα έχουν σημαντική μείωση των αποδοχών τους αφού η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2010 προβλέπει:
Α. Μείωση κατά 30% των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Ο 14ος μισθός θυσιάζεται στο βωμό της ανικανότητας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Β. Περικοπή επιδομάτων κατά 12%, 2% επιπλέον του 10% το οποίο είχε ανακοινωθεί.
Με απλά μαθηματικά, ο κάθε εκπαιδευτικός θα έχει απώλεια κατ’ έτος, τουλάχιστον, 1.522 €, χωρίς να υπολογίσουμε τη μείωση της αγοραστικής δύναμης του εναπομείναντος μισθού του με βάση τη φοροεπιδρομή (αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήσεις στα καύσιμα, στα τσιγάρα κλπ., αλλαγή φορολογικών συντελεστών).
Μια μείωση που αν συνυπολογιστεί με τις περικοπές μισθού, τότε η απώλεια του εισοδήματος για το 2010 θα ξεπεράσει, τουλάχιστον, τα 3.000 € για κάθε εκπαιδευτικό.
Τα μέτρα δεν είναι, απλά, σκληρά και άδικα. Είναι στην κυριολεξία ληστρικά και δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης στους εκπαιδευτικούς.
Κανείς, βεβαίως, δεν είναι σίγουρος πως αυτά τα μέτρα είναι και τα τελευταία. Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μας «χόρτασε» ψέματα.
Προεκλογικά υπόσχοντας αυξήσεις πέραν του πληθωρισμού. Μετεκλογικά, ο Πρωθυπουργός στις 12/12/2009 δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κορυφής: «Δεν θα την πληρώσουν οι μισθωτοί. Δεν θα προχωρήσω σε περικοπές και πάγωμα μισθών. Η οικονομία δε βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Δεν είμαστε εκεί. Αν ήμασταν, θα κόβαμε μισθούς.»
Στη συνέχεια, μίλησαν για πάγωμα μισθών. Αργότερα, εξήγγειλαν περικοπές επιδομάτων κατά 10% και, σήμερα, εξήγγειλαν καταιγίδα οικονομικών μέτρων που μας οδηγούν στη φτώχεια.
Μετά απ’ όλα αυτά, ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί;
Αυτή η πολιτική της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, δυστυχώς, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο σύνολο της πραγματικής οικονομίας.
Η πολιτική αυτή σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Παπανδρέου, είναι ομολογία χρεωκοπίας και αδυναμίας άσκησης σοβαρού και υπεύθυνου κυβερνητικού έργου.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Από τα παραπάνω, εύκολα, γίνεται αντιληπτό, σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι ο δρόμος του αγώνα.
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα πληρώσουν την κρίση, για την οποία οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν.

ΟΧΙ στην πολιτική της σκληρής, άδικης και μονόπλευρης λιτότητας
ΟΧΙ στη μείωση του εισοδήματός μας
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/03/2010
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 12:00μμ


Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.