Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Αθώες οι δύο δασκάλες που παραχώρησαν αίθουσα σε αλλοδαπούς μαθητές



Αθώες έκρινε το μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας την πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, Στέλλα Πρωτονοτάριου, και την δασκάλα που κατηγορούνταν ότι παραχώρησαν, χωρίς την απαραίτητη άδεια της αρμόδιας διεύθυνσης τα απογεύματα, αίθουσα του σχολείου, για να διδάσκονται αλλοδαποί μαθητές τη μητρική τους γλώσσα.

Η κα. Πρωτονοτάριου δήλωσε ότι δεν ήταν μόνο προσωπική της δικαίωση η απόφαση αυτή αλλά και όλων των δασκάλων που προσπαθούν για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο που σέβεται τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Υπέρ της αθωότητας των δυο εκπαιδευτικών τάχθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος τόνισε ότι δεν διέκρινε την ελάχιστη ένδειξη μη νομιμότητας στις πράξεις τους. «Δυστυχώς καλούμαι να υποστηρίξω ένα κατηγορητήριο που δεν υποστηρίζεται από πραγματικά περιστατικά. Όποιος διαχωρίζει τα παιδιά σε Ελληνόπουλα και Αλβανόπουλα είναι προσωπικό του πρόβλημα, γιατί τα παιδιά είναι όλα παιδιά και πρέπει να νοιώθουν ασφάλεια και συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την πρότασή του.
zougla.gr
Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: