Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΛΜΕ δεν τρομοκρατείται - Οι αγώνες δεν συκοφαντούνται (Απάντηση σε μια «ανώνυμη καταγγελία»)



Η «καταγγελία ανώνυμων γονέων» εναντίον του Γιάννη Κελεσίδη, δεν αξίζει καμιάς απάντησης όσο αφορά τις χοντροκομμένες συκοφαντίες της για τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου. Είναι φανερό ότι ακόμα και ο ίδιος ο συντάκτης της δεν στοχεύει στο να θεωρηθούν βάσιμα, να ερευνηθούν και να αντιμετωπιστούν, τα υποτιθέμενα «στοιχεία» που περιέχει το φτηνό του κατασκεύασμα. Ο μόνος λόγος που τα χρησιμοποιεί είναι για να δημιουργήσει το απαραίτητο μαύρο φόντο πάνω στο οποίο στήνεται η απόπειρα πολιτικής τρομοκράτησης του Γιάννη Κελεσίδη, που το πρόσωπό του συμβολίζει τη δράση και τους αγώνες της ΕΛΜΕ Σάμου.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο, θεωρούμε ότι το αντιδραστικό αυτό κατασκεύασμα -που στάλθηκε και στο Υπουργείο και στην ΟΛΜΕ!- στρέφεται συνολικά ενάντια στην ΕΛΜΕ, αποτελεί πολιτική απειλή και υπαινιγμό δίωξης για κάθε συνάδελφο, σε μια καθόλου «ανύποπτη» στιγμή και περίοδο.

Απαντάμε λοιπόν στους «ανώνυμους γονείς» που έχουν πραγματικό επώνυμο «μηχανισμοί στήριξης της αντιδραστικής κυβερνητικής επίθεσης στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία», πως τα γκεμπελικού τύπου κατασκευάσματα, δεν θα ανακόψουν τους αγώνες μας, δεν θα υποτάξουν τις μαζικές αντιστάσεις, απέναντι στη λαιμητόμο που στήνει για τις κατακτήσεις μας και τα δικαιώματα μας το κυβερνητικό «Πρόγραμμα Σταθερότητας».

Απαντάμε πως ο Γιάννης Κελεσίδης και όλη η ΕΛΜΕ, θα συνεχίσει να διδάσκει στους μαθητές με λόγια και πράξεις το μάθημα του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης κόντρα στις κυρίαρχες δυνάμεις που διδάσκουν τη βαρβαρότητα, την τρομοκρατία, την υποκρισία, το σκοταδισμό και τον ατομισμό.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
28-01-10

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

καλα τα λετε συναδελφοι, φαινεται πως οι τραμπουκοι σταματημο δεν εχουν, γιατι δεν γραφεται για τον ξυλοδαρμο του αγωνιστή Μπούσιου;

Βασ. Μπούσιος: Ανακοίνωση για την τραμπούκικη επίθεση εναντίον μου



Την Τετάρτη 27.1.2010 στις 9 το βράδυ, δέχθηκα απρόκλητα τραμπούκικη επίθεση από το συνταξιούχο εκπαιδευτικό Νικόλαο Ματθαιόπουλο, έμπροσθεν της Εμπορικής Τράπεζας στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Η επίθεση ήταν βίαια και ορμητική από πίσω και ενώ εγώ γύρισα ξαφνιασμένος προς το μέρος του, αυτός σήκωσε το γόνατό του και με χτύπησε εκτινάζοντάς με ανάσκελα στο δάπεδο της πλατείας. Ο επιτεθείς τράπηκε σε φυγή. Απώλεσα τις αισθήσεις μου και αρκετή ώρα ...



τη μνήμη μου. ‘Αλλος συνάδελφός μου που ήταν εκεί με συνέφερε και κάλεσε το 166, ασθενοφόρο του οποίου με οδήγησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου διαπιστώθηκε κρανιακή βλάβη. Προς το παρόν βρίσκομαι σε άδεια 10 ημερών γιατί υποφέρω από μετατραυματικές κεφαλαλγίες και ζάλες.

Η εγκληματική επίθεση εναντίον μου, που παρ΄ ολίγον να στοιχίσει τη ζωή μου, έγινε γιατί με θεωρεί υπαίτιο για την παύση των καθηκόντων της συζύγου του, από τη θέση της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας. Και τούτο γιατί είμαι συνδικαλιστής-μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κωνσταντίνος Κούμας» Λάρισας και δάσκαλος του σχολείου αυτού. Ο δικηγόρος μου έχει αναλάβει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δίωξή του