Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Μυστικά και ψέματα...



Η ηχηρή απουσία της πολυπόθητης «διαφάνειας» μάς έχει απασχολήσει και ταλανίσει ως τώρα στους περισσότερους από τους τομείς του δημόσιου βίου (δε λέμε σε όλους, για να μη φανούμε πεσιμιστές)… Τόσο που αρχίζουμε να τη θεωρούμε λίγο πολύ ως δεδομένη, αποδεχόμενοι τελικά τη διαφθορά ως ιδιότητα συνυφασμένη με κάθε μορφή πολιτικής (;) δράσης.

Όταν όμως αυτή η ηθική ανακολουθία χτυπάει την πόρτα ενός συλλογικού οργάνου, όπως ο Σύλλογός μας, τότε τα πράγματα φαντάζουν ακόμη πιο σκούρα...

Και εξηγούμαστε: στο τελευταίο Δ.Σ. (15/1) ένα από τα θέματα ήταν αυτό της εκδήλωσης που θα έκανε ο Σύλλογος προς τιμή των νέων συνταξιούχων δασκάλων (30/1). Μια εκδήλωση που παραδοσιακά (μέχρι πριν από 3 χρόνια) διοργάνωνε εξολοκλήρου ο Σύλλογος. Πριν από 3 χρόνια, άρχισε να φαίνεται ως συνδιοργανώτρια και η Διεύθυνση Α/βάθμιας χωρίς ωστόσο να έχει καμία οικονομική συμμετοχή (μόνο για τη μαρκίζα)…

Φέτος όμως ψηφίσαμε (3-2) η εκδήλωση να γίνει και πάλι αποκλειστικά υπό την αιγίδα του Συλλόγου, αφού ο Σύλλογος και μόνο είναι αυτός που τιμά τα απερχόμενα μέλη του και όχι φυσικά η διοίκηση. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν απλά να ανακοινωθεί η απόφαση αυτή στη Δ/νση Α/βάθμιας και να προχωρήσουμε στην αποστολή των προσκλήσεων. Η πρόεδρος επέμενε στη συνδιοργάνωση και φαινόταν να μην έχει τη διάθεση να το αποδεχτεί παρά την ψηφοφορία. Και το αποτέλεσμα; Οι προσκλήσεις που στάλθηκαν έλεγαν: «Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας σας προσκαλεί… (και υπογραφή) Νικόλαος Βαρούμας»!!!

Ούτε συνδιοργάνωση ούτε καμία αναφορά στο Σύλλογο… Σε απλά ελληνικά: ο Σύλλογος πληρώνει πλέον και για τις εκδηλώσεις της Πρωτοβάθμιας!!! (Αυτοί οι άνθρωποι την Τετάρτη θα ζητήσουν τη θετική σας ψήφο για τα πεπραγμένα τους. Αυτοί που σας κοιτούσαν μέχρι τώρα στα χέρια (για την ψήφο), να δούμε τώρα πώς θα σας κοιτάξουν στα μάτια και τι θα έχουν να σας πουν…)

* Ένα άλλο θέμα που ανέκυψε στο ίδιο Δ.Σ. ήταν αυτό του Καταστατικού μας. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, το Καταστατικό έχει αλλάξει ήδη από το 2005 αλλά τα προηγούμενα προεδρεία του Συλλόγου και το νυν δεν το κατέθεσαν ποτέ προς αλλαγή -ως όφειλαν- στο Πρωτοδικείο. Οι τότε αλλαγές ήταν: α) να μην εξαιρούνται από μέλη του Δ.Σ. οι αιρετοί (αλλά μόνο τα στελέχη της διοίκησης και οι σύμβουλοι) και β) οι Γ.Σ. κι οι αρχαιρεσίες να γίνονται Δεκέμβρη κι όχι Γενάρη.

Πέρυσι κληθήκαμε να ξαναψηφίσουμε για τα ίδια άρθρα σε μια συνέλευση-παρωδία, με πρόεδρο τον αναπληρωτή προϊστάμενο (!), ο οποίος -καλά δασκαλεμένος- σταμάτησε τη συνέλευση με δική του ευθύνη, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ η εκ νέου ψήφιση.

Φέτος ξανά τα ίδια. Με την εξής διαφορά: ενώ μέχρι τώρα όλες οι παρατάξεις τουλάχιστον συμφωνούσαμε ότι τα ήδη ψηφισμένα άρθρα θα ήταν δεδομένα για την αλλαγή, τώρα η ΔΑΚΕ δήλωσε ότι διαφωνεί με τη συμμετοχή του αιρετού στο Δ.Σ. Ξεχνά φαίνεται ότι οι αιρετοί είναι ισότιμα μέλη του Συλλόγου και είναι άδικο να μην μπορούν να συμμετέχουν στο Δ.Σ του, αφού μάλιστα είναι εκλεγμένοι κι όχι διοικητικά στελέχη. Ήδη στη ΔΟΕ ένα μεγάλο μέρος των Αντιπροσώπων που παρίστανται στο Συνέδριο κάθε χρόνο έχουν αυτή τη διπλή ιδιότητα και στην παρουσίαση που κάναμε για το θέμα του Καταστατικού το 2008, εκφράστηκαν με απορία για τη μη επίλυση του θέματος.

* Και ενώ το προεδρείο κοιμάται, να σας ενημερώσουμε εμείς: Έγινε ανασυγκρότηση του Δ.Σ. εδώ κι ένα μήνα, μετά τις παραιτήσεις του αντιπροέδρου, Ι. Αγγελίδη και του γραμματέα Π. Τσότσιου. Τις θέσεις τους κατέλαβαν αντίστοιχα ο Α. Γκαντίδης και Κ. Ρίγλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: