Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΒΑΘΕΟΣ: Τα παιδιά μας είναι σίγουρα τα λουλούδια του αύριο, αλλά δεν χρειάζονται ψεκασμούς με φυτοφάρμακα.

Συμπληρώσαμε ήδη τρεις μήνες σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που μας απασχόλησαν την προηγούμενη παραμένουν τα ίδια ή ίσως και χειρότερα.

Όλοι γνωρίζετε ότι πίσω από το 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Βαθέος κατασκευάζεται και είναι έτοιμη να λειτουργήσει θερμοκηπιακή μονάδα – φυτώριο παραγωγής φυτών και λουλουδιών.

Θεωρήσαμε από τη πρώτη στιγμή και θεωρούμε ακόμη την γειτνίασή του με το δεύτερο βρεφονηπιακό σταθμό απαράδεκτη και πέρα από κάθε λογική προστασίας της υγείας των πολιτών, και αυτό γιατί η απόσταση του θερμοκηπίου τόσο από τον βρεφονηπιακό σταθμό όσο και από το πολυκλαδικό λύκειο, το γυμναστήριο του Δήμου, καθώς και το Δημοτικό σχολείο Βαθέος είναι σκανδαλωδώς μικρή και εξόχως ανησυχητική.

Τα παιδιά μας είναι σίγουρα τα λουλούδια του αύριο αλλά δεν χρειάζονται ψεκασμούς με φυτοφάρμακα.

Μέχρι τώρα και για να αναστείλουμε τη λειτουργία του θερμοκηπίου παλέψαμε με ομόφωνες αποφάσεις του συλλόγου μας δίνοντας άπειρο χρόνο στους «κατά νόμο» υπεύθυνους.

Συγκεκριμένα:
Α) Προκαλέσαμε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο δήμος – ιδιοκτήτης όλων των προαναφερομένων ιδρυμάτων θεώρησε αυτόν αναρμόδιο, εξέφρασε την ανησυχία του και μετακύλησε τις ευθύνες του σε άλλες υπηρεσίες (Δ/νση Υγείας Νομαρχίας Σάμου, Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων), που μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις δεν απάντησαν ή θεώρησαν εαυτόν αναρμόδιο.

Β) Καταθέσαμε αναφορά – καταγγελία στη Ν.Α. Σάμου όπου οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έριξαν την ευθύνη η μία στην άλλη

Γ) Ανοίξαμε το θέμα στον τοπικό Τύπο και σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

Δ) Είχαμε συνάντηση με τον κύριο Νομάρχη ο οποίος μας παρέπεμψε στο δήμο, και ακόμη περιμένουμε απάντηση από τη Νομική Υπηρεσία της Νομαρχίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Η υπομονή εξαντλήθηκε και η ανησυχία κορυφώνεται
ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ εμείς να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας
ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να προστατέψουμε από τα φάρμακα το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία των παιδιών μας.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να ενωθούμε μαζικά και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας

Σας καλούμε σε εγρήγορση και συσπείρωση γύρω από το σύλλογο και τις αποφάσεις μας.
Σας καλούμε ως πρώτη μορφή αντίδρασης απέναντι στην άρνηση του Δήμου να προσφύγει ως οφείλει για να προστατεύσει την υγεία των παιδιών μας, να μην καταβάλετε τα τροφεία του μήνα Δεκεμβρίου.

Καλούμε για άλλη μια φορά, τους κατά νόμο υπεύθυνους να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες, το προσωπικό, την υγεία των παιδιών και αυτών που θα γεννηθούν στο μέλλον.

Ας μεταφέρουν τώρα ή το θερμοκήπιο ή το βρεφονηπιακό σταθμό

Σάμος 6 Δεκεμβρίου 2009»

Αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: