Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αποσπασμένη εκπαιδευτικός από τον Aϊ-Στράτη (Δ΄ Λέσβου), Διευθύντρια στο ΙΕΚ ΣΑΜΟΥ



Μετά από την παραίτηση του Δ/ντή του ΙΕΚ ΣΑΜΟΥ, τοποθετήθηκε ως Δ/ντρια, αποσπασμένη καθηγήτρια πληροφορικής από τη ΄Δ ΛΕΣΒΟΥ (Aϊ-Στράτη), ενώ υπήρχε αναπληρωτής Δ/ντής που είχε επιλεγεί με θητεία μέχρι το 2010. Έτσι θεωρεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Aϊ-Στράτη φέτος υπήρχαν στα χαρτιά δέκα καθηγητές πληροφορικής και στις 16 Νοέμβρη διορίστηκε και άλλος ένας, του οποίου η σύζυγος είναι έγκυος και ζει στη Θεσσαλονίκη με το πρώτο τους παιδί, ηλικίας 2 ετών.

Οι καθηγητές πληροφορικής, που υπήρχουν στα χαρτιά, αποσπάστηκαν σε γραφεία, υπουργεία και φορείς και παίρνουν τα μόρια του Aϊ-Στράτη (12 μόρια), χωρίς να έχουν υπηρετήσει ποτέ την οργανική τους θέση. Έτσι θα έχουν συμπληρώσει τα μόριά τους για μετάθεση όπου θέλουν, αφού αυτά τα χρόνια άλλος θα δουλεύει στον Aϊ- Στράτη και αυτοί θα παίρνουν τα μόρια.

Μήπως η νέα Δ/ντρια του ΙΕΚ Σάμου που είναι αποσπασμένη στη Σάμο ή κάποιος άλλος, να γυρίσει στο νησί για να πάει ο καθηγητής που πραγματικά έχει ανάγκη κοντά στην εγκυμονούσα σύζυγο και το παιδί του; Τουλάχιστον αυτός έχει κάνει και ένα χρόνο στο νησί.

Κάποιος δεν πρέπει να απαντήσει στη δίχρονη κόρη του καθηγητή;


Διαβάστε την επιστολή του Διευθυντή του Γυμνασίου-Λ.Τ Αγίου Ευστρατίου και του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λήμνου περί «φαντασμάτων» του Aϊ-Στράτη (φωτ. Oι καθηγητές του Aϊ-Στράτη με τα... φαντάσματα συναδέλφους)  εδώ

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα συνάδελφοι συναδέλφισσες και Χρόνια σας πολλά.
Υπηρέτησα στη Σάμο τα προηγούμενα 4 χρόνια και παρακολουθώ τακτικά τις εξελίξεις.
Πρόσφατα ανακάλυψα το καταπληκτικό Blog σας και συγχαρητήρια για την άρτια,επαγγελματική, αξιοθαύμαστη δουλειά που κάνετε. Ενημέρωση με απαραίτητη δόση χιούμορ..ότι χρειάζεται στις μέρες.

Διάβασα πρόσφατα με λύπη μου 1 άρθρο σας στο οποίο καταφέρεστε εναντίον της Διευθύντριας ΙΕΚ Σάμου
και έχω να σας πω λίγα λόγια σχετικά. Θεωρώ ότι μιλάτε σκληρά και άδικα, δίχως στοιχεία..
Η κοπέλα αυτή σας πληροφορώ είναι μια άξια, ηθική συνάδελφος. Δεν μιλάμε απευθείας, αλλά μέσω μιας κοινής γνωστής η οποία με διαβεβαίωσε οτι ουδεμία σχέση έχει ο νυν αναπληρωτής διευθυντής που ασχολείται με τα θέματα κατάρτισης, μόνο το απόγευμα (όποτε αυτός είναι εκεί και όχι στο παρακείμενο καταστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών οικογενειακής επιχείρησης του), με τα καθήκοντα της Διεύθυνσης στα οποία απαιτούνται γνώσεις οικονομικών,λογιστικών και καλή χρήση Η/Υ, πράγματα τα οποία κατέχει.Η κοπέλα ήταν ήδη στο ΙΕΚ Σάμου με απόσπαση αφού τελείωσε στο Πανεπ.Αιγαίου πέρυσι το μεταπτυχιακό της, (είναι ήδη 4 χρόνια στη Σάμο) και κρίθηκε από το απερχόμενο ΔΣ του ΟΕΕΚ οτι είναι η καταλληλότερη για τη θέση αυτή.
Πράξη νόμιμη αφού ο ΟΕΕΚ έχει δικαίωμα να ορίζει όποτε θέλει όποιον θέλει. Δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο. Είναι ΝΠΔΔ με δικό του καταστατικό και ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση..
Θα μπορούσε ακόμη και συνάδελφο άλλον μέσω του υπουργείου να ορίσει αν ήθελε.
Να σας επισημάνω επίσης οτι α. στο ΙΕΚ Σάμου υπάγεται σαν παράρτημα το ΙΕΚ Λήμνου το οποιο ανήκει στο νομό Λέσβου (όπου και ο Αη Στράτης)
β. Η κοπέλα ορίσθηκε προσωρινά διευθυντής, εως το τέλος του εξαμήνου που είναι τέλος Ιανουαρίου.

Πρός τι αυτός ο ντόρος λοιπόν;;
Μήπως κάποιοι (οι οποίοι μαθαίνω μέχρι πρότινος δήλωναν οτι στήριξαν την Άννα....) σας παραπληροφορούν σκόπιμα για μικροπροσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα;; μήπως τα αίτια είναι οικονομικά;; (τι απληστία - αδιόριστοι τα βλέπετε;;;;)
μήπως στο όνομα της διαφάνειας και αξιοκρατίας προτάσουμε το εγώ μας;;
Πως το ίδιο ΔΣ του ΟΕΕΚ έκρινε το 2008 τον νυν αναπληρωτή ικανό και ο νυν αρκέστηκε και ευγνωμονούσε για αυτό αλλά τώρα ξεσπά με ρατσιστικό, αντισυναδελφικό, αντιφεμινιστικό μένος κατά μιας άξιας, ταπεινής, ανένταχτης συναδέλφου;;;

Ευχαριστώ
Με εκτίμηση Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Aφού ο ΟΕΕΚ έχει το δικαίωμα να ορίζει όποτε θέλει και όποιον θέλει, τότε μιλάμε για πολύ μεγααααλη διαφάνεια!!! Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δε γίνεται αυτό.

Unknown είπε...

i kopela sas leei prosorina topothetithike.. kanete pos den katalabenete syntrofoi tis diafanias...kai tis protokosmias.. mipos tha prepe o oeek na rotisi ta kentrika toy syriza h' toy kke moy loy...poion thelete seis na vazoyn kathe fora....!!!???
as sovarefthoyme ligo...