Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ: Μετακίνηση για τη συμπλήρωση ωραρίου σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας


Προς: ΟΛΜΕ, Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Σχολικές μονάδες Ικαρίας – Φούρνων

Επανερχόμαστε στο θέμα της συναδέλφου Λεοντοπούλου Β. που είναι τοποθετημένη στο Γ/σιο Ευδήλου Ικαρίας και μέλος της ΕΛΜΕ μας, και αποσπάστηκε στο Σ.Δ.Ε. Λέσβου. Υπενθυμίζουμε ότι εκεί της ζητήθηκε να εργάζεται σε τρία σχολεία τα οποία βρίσκονται σε πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους, χωρίς να αποζημιώνεται οικονομικά για αυτές τις μετακινήσεις.


Το θέμα μας είχε απασχολήσει και προ μηνός, και με το υπ. Αρθ. 85-20/10/209 έγγραφο μας σας ζητούσαμε την κάλυψη της συναδέλφου στον βαθμό που αποφασίσει να κινηθεί νομικά. Μετά από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης η απόσπαση της συναδέλφου, με την υπ. Αρθ. 480-24/11/09 υπουργική απόφαση, ανακλήθηκε! Η αιτιολογία είναι πως η συνάδελφος δε συμπληρώνει ωράριο στο σχολείο που τοποθετήθηκε, άρα δεν είναι απαραίτητη, κάτι βέβαια που ήταν γνωστό στην υπηρεσία εξ΄ αρχής όταν προκηρύχθηκε το κενό. Έτσι η συνάδελφος καλείται να μετακομίσει εκ νέου να επανεγκατασταθεί στην Ικαρία και να ξεκινήσει από τα μέσα του Δεκέμβρη τη δουλειά της στην παλαιά της θέση! Σημειωτέων δε ότι η θέση της αυτή τη στιγμή καλύπτεται από αναπληρωτή.

Αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να παίζει έτσι με τις ζωές των ανθρώπων μετακινώντας τους κατά βούληση, αδιαφορώντας τόσο για τις επιπτώσεις στην προσωπική τους ζωή όσο και στο διδακτικό τους έργο. Δεδομένου ότι είναι η μοναδική ανάκληση απόσπασης που έγινε ΧΩΡΙΣ σχετική αίτηση της συναδέλφου, μόνο ως προσπάθεια φίμωσης και «τιμωρίας» μπορεί να εκληφθεί. Ζητάμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθεί η συνάδελφος τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Πετράκης Βασίλης Δάμαλος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: