Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου


Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, συναντήθηκε σήμερα 16/12/2009 - ημέρα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου- με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να λάβει απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα του Κλάδου.

Η Υφυπουργός Παιδείας, για τα περισσότερα ζητήματα, επανέλαβε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ τις ίδιες απαντήσεις που είχαν δοθεί και στις προηγούμενες συναντήσεις.

Στο αίτημα για αξιοπρεπείς αποδοχές, αναγνώρισε φραστικά το δίκαιο του αιτήματος, καθώς και την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί σε σχέση με τις αμοιβές τους στο δημόσιο τομέα και μίλησε για την καθιέρωση Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στο Δημόσιο και Ενιαίου Μισθολογίου, χωρίς, όμως, να αναλάβει καμιά συγκεκριμένη δέσμευση.

Για την Ειδική Αγωγή: Χαρακτήρισε ντροπή τα σεμινάρια των 400 ωρών και δήλωσε πως θα καταργηθούν και δεν θα αποτελούν προσόν διορισμού. Επανέλαβε την προηγούμενη δέσμευσή της για το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, από τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις στα κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου και θα συνεδριάσει αύριο (17/12/2009), προκειμένου να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία του κλάδου.

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=18&p2_articleid=5765

Δεν υπάρχουν σχόλια: