Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΔΟΕ: Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου για τα Νηπιαγωγεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/12/2009 συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και την Ειδική Γραμματέα κ. Θάλεια Δραγώνα με θέμα τα Νηπιαγωγεία, ύστερα από πρόσκληση της Υφυπουργού.

Η Υφυπουργός Παιδείας έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:

• Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή: Δήλωσε πως ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, αλλά αυτή δεν θα νομοθετηθεί αν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες υποδομές. Για την επόμενη σχολική χρονιά ανέφερε πως θα υπάρχει η δυνατότητα για όλους τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

• Ωράριο Νηπιαγωγών: Δήλωσε πως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε λύση, από την επόμενη σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Δήλωσε, επίσης, πως για την τρέχουσα σχολική χρονιά παραμένει η πρωινή ζώνη 7-8 για να μην αναστατωθούν οι γονείς.

• Προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων: θεωρήθηκε απόλυτα ορθό το αίτημα να κρίνονται οι Νηπιαγωγοί για τις θέσεις Προϊσταμένων με τα ίδια κριτήρια που κρίνονται και τα άλλα στελέχη της εκπαίδευσης.


http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=5661

Δεν υπάρχουν σχόλια: