Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου ; Και μπορεί…


Επανερχόμαστε ως συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης (με το διακριτικό τίτλο «Ξεφτίλα») για να αποδείξουμε πόσο επιεικείς σταθήκαμε τελικά στο χαρακτηρισμό.

Εχθές λοιπόν Πέμπτη, 26/11, θα πραγματοποιούνταν η αναβληθείσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ενόψει μάλιστα και της Ολομέλειας των Προέδρων που γίνεται σήμερα, 27/11, στην Αθήνα. Αυτή η απόφαση για τις 26 πάρθηκε ετσιθελικά (χωρίς σύγκληση Δ.Σ. κι από τα απόντα μάλιστα μέλη) και σαφώς διασπαστικά ενάντια στην ομόφωνη απόφαση όλων των συναδέλφων που είχαν βρεθεί στο χώρο της συνέλευσης την περασμένη Πέμπτη και που αυτονομήθηκαν λόγω της απουσίας των πρώτων και της αγανάκτησης των δεύτερων και όρισαν η έκτακτη Γ.Σ. να γίνει την Τετάρτη, 25/11, στο Καρλόβασι.


Να θυμίσουμε ότι λόγω απουσιών της πλειοψηφίας του ίδιου του Δ.Σ έχουν αναβληθεί ήδη ένα διοικητικό συμβούλιο και μία ακόμη έκτακτη Γ.Σ. Ε, λοιπόν, εξαιτίας και πάλι των γνωστών απουσιών (3 μόνο μέλη παρόντα από τα 7) ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! Δηλαδή και την έβαλαν Πέμπτη και δεν εμφανίστηκαν και πάλι!

Συνάδελφοι, ως πότε θα τους αφήσουμε να μας εμπαίζουν;
  • Δεν είναι ένα και δυο τα θέματα που «θάβονται» διαρκώς στα ανίκανα χέρια τους…
  • Δεν είναι μια και δυο οι φορές που σαμποτάρισαν και φίμωσαν τη βούληση των συναδέλφων, πότε μη βάζοντας θέματα σε ψηφοφορία, πότε μη προωθώντας τις αποφάσεις στα αρμόδια όργανα και πότε υπακούοντας πειθήνια στις κομματικές τους γραμμές...
Θεωρώντας όλο αυτό το σκηνικό απλώς «καραγκιοζιλίκι» αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια παρωδία και αποχωρήσαμε με το παρακάτω κείμενο:

«Η «Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου» καταγγέλλει το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου και όσα μέλη του αποφασίζουν να εμφανίζονται «επιλεκτικά» στις συνεδριάσεις του για τα παρακάτω γεγονότα:
  • Έμπρακτη αποδυνάμωση του Συλλόγου με συνεχείς αναβολές των δραστηριοτήτων του,
  • Σκόπιμη διατήρηση των συναδέλφων σε άγνοια για τα τεκταινόμενα στον Κλάδο,
  • Σκόπιμη απαξίωση της απόφασης πολλών συναδέλφων (μεταξύ των οποίων δύο μέλη του Δ.Σ. και οι δύο αιρετοί του Συλλόγου) για πραγματοποίηση της έκτακτης Γ.Σ. την Τετάρτη 25/11 και δόλια διάσπαση των συνάδελφων σε δύο συνελεύσεις (25 & 26/11) με τελικό σκοπό τη μη συμμετοχή τους στην έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Μετά από όλα τα παραπάνω, ζητάμε την παραίτηση των ανωτέρω μελών ως τη μικρότερη ένδειξη ευθύνης και ευθιξίας που θα μπορούσαν να επιδείξουν.

Σαφώς επίσης θεωρούμε περιττή την παρουσία της προέδρου στην Ολομέλεια, αφού και πάλι ο Σύλλογος δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου και εκείνη ουσιαστικά δε θα έχει απόψεις Συλλόγου να μεταφέρει (η χθεσινή συγκέντρωση δεν έχει καμία ισχύ, αφού έλειπε το Δ.Σ.).

Η δήλωσή της εξάλλου ότι «όλα πάνε μια χαρά στο σύλλογο» φανερώνει την υπακοή της στις γραμμές που ακολουθεί, που σε καμία περίπτωση δεν συμπίπτουν με τα πραγματικά συμφέροντά μας.

Ως εκ τούτου η «Ανεξάρτητη Επικοινωνία» απέχει από τη διαδικασία και αποχωρεί.»

Την ίδια στάση κράτησαν με τις εξαιρετικά αιχμηρές τοποθετήσεις τους και πολλοί άλλοι συνάδελφοι και ακολούθησε αποχώρηση, μην αφήνοντας το περιθώριο να πιστέψουν ότι θα μπορούν να βαφτίζουν Γενικές Συνελεύσεις τις τραγικές μειοψηφίες που στήνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: