Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Οι προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2010 - 11, θα γίνουν με το ισχύον σύστημα.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τις ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, ξεκαθάρισε ότι οι προσλήψεις με το καινούργιο σύστημα θα πραγματοποιηθούν το σχολικό έτος 2011-12, ενώ την ερχόμενη χρονιά θα εφαρμοστεί το ισχύον σύστημα (60% ΑΣΕΠ - 40% ενιαίος πίνακας αναπληρωτών). Ειδικά για τους δασκάλους -επειδή δεν υπάρχουν επιτυχόντες από τον διαγωνισμό- θα διοριστούν όλοι από τον πίνακα των αναπληρωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας είπε στους συνδικαλιστές ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξάγεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ κάθε χρόνο, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Επίσης, έγινε σαφές ότι και με το νέο σύστημα η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών θα προσμετράται στα μόρια που θα συγκεντρώνουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οσον αφορά τον θεσμό των ωρομισθίων, η κ. Διαμαντοπούλου προανήγγειλε, ουσιαστικά, τη σταδιακή κατάργησή του, καθώς, όπως είπε, από του χρόνου, οπότε και θα αρχίσει η πιλοτική λειτουργία του ενιαίου ολοήμερου σχολείου, θα στελεχωθούν τα συγκεκριμένα σχολεία από μόνιμους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές.

Μετά τη συνάντηση με τους δασκάλους, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε ότι «η συνάντηση ήταν χρήσιμη και δόθηκαν διευκρινίσεις σε πολλά ζητήματα. Από την πλευρά μας, επιμείναμε στη διατήρηση του σημερινού συστήματος προσλήψεων γιατί το θεωρούμε δίκαιο, αδιάβλητο, αντικειμενικό και μετρήσιμο. Το ΔΣ της ΔΟΕ θα εκτιμήσει τις απαντήσεις της υπουργού, μαζί με την απάντηση που θα δώσει για τα οικονομικά αιτήματά μας, και θα πάρει αποφάσεις στην Ολομέλεια των προέδρων, που θα γίνει στις 27 του Νοεμβρίου».
Οπως έγινε γνωστό, η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει στα οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8458899

Δεν υπάρχουν σχόλια: