Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ: Πρώτο (1ο) Διοικητικό Συμβούλιο

Την Τρίτη, 27/10/09, έγινε η πρώτη για φέτος συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου με τα εξής θέματα: α) προτάσεις για το διεκδικητικό πλαίσιο και το σχέδιο δράσης του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και β) το αίτημα στήριξης από τη συνάδελφο Ελπινίκη Μαργαριτίδου (Αγγλικών) για την καταστρατήγηση της οργανικής θέσης της στο 1ο Δ.Σ. Καρλοβασίου, μετά τις νέες διαθέσεις των εκπαιδευτικών Αγγλικών.
Το πρώτο θέμα δε συζητήθηκε, δεδομένου ότι το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ έχει ήδη ψηφίσει πλαίσιο οπότε θα ήταν «δώρο άδωρο» να γίνει περαιτέρω συζήτηση. Ωστόσο υπάρχουν ευθύνες στο προεδρείο του Συλλόγου που δεν φρόντισε έγκαιρα να έχει γίνει Δ.Σ., ώστε να έχουμε κι εμείς ως πρωτοβάθμιο σωματείο αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του πλαισίου.

Στο δεύτερο θέμα –για το οποίο έγινε η κατεξοχήν συζήτηση- φάνηκε ξεκάθαρα ότι το προεδρείο της ΔΑΚΕ είχε ήδη προαποφασίσει τις κινήσεις του, αγνοώντας τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα της συναδέλφου. Η πρότασή της ήταν να γίνει παράσταση στον Προϊστάμενο, για να του ζητηθούν οι λόγοι αυτής της ενέργειας.

Η πρόταση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας ήταν να καταγγελθεί άμεσα το γεγονός, να ζητηθεί η συνδρομή της ΔΟΕ και όλων των αρμόδιων φορέων και να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη περίπτωση. Την πρότασή μας στήριξε και η ΠΑΣΚ με αποτέλεσμα να ισοψηφήσουν οι δυο προτάσεις (3-3) και να περάσει τελικά η πρόταση της ΔΑΚΕ με τη διπλή ψήφο της προέδρου.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τον ίδιο τρόπο (παράτυπα) άνοιξαν και οι διπλές οργανικές θέσεις γυμναστών, με αποτέλεσμα φέτος ο καθένας απ΄ αυτούς να εξακοντίζεται ξαφνικά σε περισσότερα του ενός σχολεία προκειμένου να συμπληρώσει το ωράριο του, που θα συμπλήρωνε έτσι κι αλλιώς, αν είχε παραμείνει στην οργανική του.

Στην περίπτωση όμως της κας Μαργαριτίδου φαίνεται ότι υπήρξε και ρεβανσιστικό κίνητρο αφού ήδη από πέρυσι ο Δ/ντής Εκπαίδευσης προσπάθησε να «σπάσει» και πάλι την οργανική της θέση στέλνοντας στην πρωινή ζώνη ωρομίσθια συνάδελφο. Φέτος το επανέλαβε μη σεβόμενος ούτε τα χρόνια υπηρεσίας της (15) ούτε τα κοινωνικά της κριτήρια που επιβάλλουν πιο δίκαιη (εννοείται στα πλαίσια της νομιμότητας) μεταχείριση.

Μετά από όλα τα παραπάνω η Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

καταγγέλλει

με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτού του είδους τις πρακτικές και μεθοδεύσεις του ΠΥΣΠΕ Σάμου, που -ξεκινώντας από τους συναδέλφους των ειδικοτήτων- άλλο στόχο δεν έχουν παρά να προωθήσουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και να μετατρέψουν σε επισφαλείς τις οργανικές τους θέσεις υποβαθμίζοντας την αξία τους.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τη συναδέλφισσα Ελπινίκη Μαργαριτίδου και δεσμευόμαστε να πράξουμε τα δέοντα για την προώθηση του θέματός της και την δίκαιη ικανοποίησή του.

Θα είμαστε σε επιφυλακή για οποιαδήποτε εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.




.

Δεν υπάρχουν σχόλια: