Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Χθες, Κυριακή 18/10/09, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Γυμνάσιο Καρλοβασίου με μοναδικό θέμα την ψήφιση του διεκδικητικού πλαισίου και του πλαισίου δράσης του Ν.Τ. για το έτος 2009-10. Στη συνεδρίαση ήταν καλεσμένα όλα..
τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων Σάμου και Ικαρίας (ΕΛΜΕ, Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο, Εφορία) με σκοπό να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο για την προώθησή του στους συναδέλφους.


Όπως γίνεται κατανοητό η συμμετοχή όλων ήταν απαραίτητη, αν θέλουμε η ΑΔΕΔΥ να είναι πραγματικά ένας πόλος συσπείρωσης των εργαζομένων πάνω στη βάση κλαδικών αλλά και γενικότερων αιτημάτων μας και όχι ένα σωματείο απαξιωμένο και υπολειτουργούν που παλεύει να μαζέψει ένα ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής σε κάθε αγωνιστική του εξαγγελία.

Γι΄ αυτή λοιπόν τη συνεδρίαση, η κα Τσολακίδου, πρόεδρος (…) του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και ειδοποιημένη όχι μία αλλά δύο φορές από το Νομαρχιακό Τμήμα, δεν ειδοποίησε με τη σειρά της ως όφειλε τα μέλη του Δ.Σ. (ούτε καν η ίδια παρευρέθηκε…), αποκρύπτοντας εσκεμμένα τη συνεδρίαση.

Το αποτέλεσμα ήταν από το Σύλλογο Δασκάλων να βρεθώ εκεί μόνο εγώ (είχα ειδοποιηθεί από την ΕΛΜΕ Σάμου), χωρίς όμως να μπορώ να εκφράσω απόψεις του Δ.Σ., το οποίο επιπρόσθετα έχει αδιαφορήσει πλήρως μέχρι τώρα να συγκαλέσει.

Γι΄ αυτούς τους λόγους και θεωρώντας αυτές τις πράξεις ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές, καταγγέλλω απερίφραστα αυτές τις μεθοδεύσεις της παράταξής της (ΔΑΚΕ) που απαξιώνουν και αποδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα ως εφαλτήριο ευτελών προσωπικών σκοπιμοτήτων αδιαφορώντας πλήρως για τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι και ξεχνώντας όλα όσα δεσμεύτηκε να προωθήσει όταν προσχώρησε στο συνδικαλισμό.

Εμείς, για άλλη μια φορά, θα παραμείνουμε έντιμα στο πλευρό κάθε συναδέλφου συμμετέχοντας ενεργά, ενημερώνοντας και προωθώντας κάθε πράξη καίρια για την ανάπτυξη ενός υγιούς και δυναμικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: